Novel·la

El Càtar Imperfecte

 

El Càtar imperfecte de Víctor Amela

Any 1306: amb el seu punyal de fulla corba, Belibasta mata. Fuig al sud dels Pirineus. D’Occitània a Morella. D’assassí a patum! Un Jesucrist junt a la seva Magdalena. Uns creients, darrers càtars ocults a les viles catalanes, aragoneses i valencianes. Un fidel i transhumant pastor d’ovelles.

Un inquisidor que ambiciona ser Papa. Un cobdiciós i astut espia. Una vídua emancipada i enverinadora. De l’amistat a la traïció! D’un concubinat a un matrimoni forçat. Any 1321: d’un viatge sacrificial a un part. I d’un punyal a una pedra tallada...

Aquesta novel·la tan absorbent, basada en fets i personatges rigorosament històrics, reconstrueix la vida quotidiana, somnis i creences d’un grapat d’heretges als albors del segle xiv.

Tresors i ramats, moriscs i endevins, rituals i inquisidors, jueus i templaris, picapedrers i bordells s’encreuen en els paisatges d’una història real. L’espiritual i el carnal conflueixen en una trama de fa set-cents anys en la qual l’amor dirà l’última paraula...

Víctor-M. Amela (1960) porta més de mitja vida com a periodista. Des de 1984 signatura en 'La Vanguardia' cròniques, crítiques i entrevistes. Avui és el degà de la crítica televisiva en la premsa espanyola, a més de cocreador de «La Contra», on porta 1.500 entrevistes publicades. 

Obras: 
El Càtar imperfecteEl Cátaro imperfectoTots els meus secrets, o gairebé. 99 canals per veure el món comCasi todos mis secretos. 99 canales para ver el mundo como.

Víctor Amela

És col·laborador habitual en programes de radi i televisió, imparteix classes magistrals de periodisme i comunicació i ha estat distingit amb nombrosos premis, entre ells el de l'Associació de la Premsa de Madrid, el del Gremi d’Editors de Catalunya, el Protagonistes, dos Micròfons de Plata, l'Antonio Mompeón Motos, el Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques, el Ferrer Eguizábal de Periodisme, l'Àngel de Bronze de la Comunicació, el Goliads i el Premi La Llança 2011 d'Òmnium Cultural. 

Víctor-M. Amela (1960) fa més de mitja vida que fa de periodista. Donis del 1984 signatura a La Vanguardia cròniques, crítiques i entrevistis. Avui és el degà de la crítica televisiva a la premsa espanyola, a més de co-creador de «La Contra», on ha publicat més d'1.500 entrevistis. És habitual en programis de ràdio i televisió, imparteix classes magistrals de periodisme i comunicació, i ha estat distingit amb nombrosos premis, entre ells el de l’Associació de la Premsa de Madrid, el del Gremi d’Editors de Catalunya, el Protagonistes, dos Micròfons de Plata, l’Antonio Mompeón Motos, el Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques, el Ferrer Eguizábal de Periodisme, l’Àngel de Bronze de la Comunicació, el Goliads i el Premi La Llança 2011 d’Òmnium Cultural. 

Ha publicat els títols següents: 'Història cultural de l’audiovisual', 'Fent la contra', 'Algunes coses que he après', 'Fent la contra 2', 'Retrats i records de la vida forcallana', 'La televisió espectacle', 'Antologia de citas' i 'Paraules d’amor: 101 declaracions apassionades'.He tingut el gust d'asseure'm davant les càmeres d'Emili Manzano i la seva productora Papers de Pickwick per desvetllar als meus lectors les claus personals de la gènesi de “El càtar imperfecte” / “El càtar imperfecte” (Edicions B), la meva primera novel·la, un relat en el qual reconstrueixo la tragèdia dels últims heretges del catarisme occità, amb Belibasta al capdavant, el seu Perfecte (…que no ho era tant). En aquest “booktrailer” comparteixo amb lectors i curiosos alguns secrets d'una història real i veritable esdevinguda en les albors del segle XIV, entre Occitània i Morella, que segueix els passos de fugitius de la Inquisició per viles catalanes, aragoneses i valencianes. Aquells successos de fa 700 anys estaven reclamant una novel·la: ja la tenen! I ha estat un alt honor parlar de tot això davant la càmera d'Enric Juste, amb edició de Juan Pablo Caixa i adreça d'Emili Manzano, en el mateix saloncito en què han conversat amb insignes mestres de les lletres com Jean-Claude Carrière, Antonio Llop Antunes o Juan Marsé.

Espero els vostres comentaris a les xarxes!!! #cataroimperfecto
 

19 €Consulta existències.Informació addicional
Autor Autors del Matarranya literari
Autor Amela, Victor
Editorial B (Ediciones B)
ISBN 978-84-666-5316-9
Any edició 2013


També et poden interessar…

© Camins Serret
Avd. hispanidad, 21
44580 Valderrobres
info@caminserret.com