Memòria Històrica i Medieval

Les torres del cel

Una visió dels inicis del monestir de Santa Maria de Montserrat, dels primers temps de l’Scriptorium, amb el cant del ventre de la terra que donarà lloc a l’Escolania, a través d’uns personatges que conformen el fresc extraordinari d’una terra de frontera, la Catalunya que s’expandia cap al sud per assolir la seva plena identitat com a poble.

A començaments del segle XI, l’abat Oliba pren una decisió que trastoca l’ordre establert. Un petit grup de monjos s’instal·la en una de les ermites de la muntanya de Montserrat amb la missió de posar les bases del monestir. Entre ells, l’exsoldat del comte Berenguer Ramon I, Dalmau Savarés, que es debat entre dos futurs excloents: l’espiritualitat transformadora d’en Basili, l’eremita, contra el poder mundà de l’Església.

Coia Valls recrea amb la seva magistral minuciositat un episodi perdut de la nostra història. Tot un homenatge a la muntanya de Montserrat i al mar que va ocupar aquest territori màgic en el despertar dels temps. 

 


VALLS, COIA

Coia Valls  ha publicat relats en volums col·lectius amb els quals ha guanyat diversos premis. Treballa al camp de la literatura infantil i juvenil, aixi com també en el de la novel·la d’adults. És redactora en cap del diari digital Tarragona Literaria i directora adjunta de l’Escola de Lletres de Tarragona. Coma actriu participa a l’obra In-sensible, que port setzea representacions per tot el país: Clausura del Fòrum de Debats de Vic, Sala Trono de Tarragona, Bibloteca d’El Vendrell, Centre d’Interpretació “La Pellissa” d’Altafulla, entre d’altres. Juntament amb Jordi Ribé ha publicat els textos d’aquest espectacle. També ha actuat a la Sala Metrònom de Barcelona a l’obra RE:CALL, al XII Festival de Poesia de Girona en homenatge al poeta Feliu Formosa; a Recuperem la paraula lectura de textos de Mercè Rodoreda a a Diputació de Tarragona i a l’espectacle Contes a la fresca, organitzat pel Teatre Bravinium de Reus. Una altra de les seves facetes és la posada en escena o dramatització de textos poètics, com l’espectacle Qui ha mort una poeta?, basat en textos de Cinta Mulet i sota la direcció de Vicenç Cañón. És professora d’Educació Infantil i d’Educació Especial Pedagoga i Logopeda.

19.95 €Consulta existències.Informació addicional
Autor Coia Valls
Autor Coia Valls
Editorial B (Ediciones B)
ISBN 978-84-666-5278-0
Any edició 2013


També et poden interessar…

© Camins Serret
Avd. hispanidad, 21
44580 Valderrobres
info@caminserret.com