Matarranya / Franja / Ebre / Maestrat

Aplec

Aplec, número 7 de la Col·lecció El Trinquet de l'Institut d'Estudis Turolenses.

Aplec està format per dos capítols: un curt, «Impuls de veus breus», de gairebé una cinquantena d'haikus, i un segon, «Nèctar diví», de 34 poemes llargs, en el qual el poeta escriu en versos lliures, amb una certa tendència al cal·ligrama, generalment sense rimes, encara que poden sorgir de manera ocasional.

Amb una enorme riquesa lingüística, en Aplec Micolau desplega un gran fris impregnat d'epicureisme i xopat de vitalisme i goig de viure, centrat, o gairebé, en desbordant erotisme. I tot això projectat sobre l'espai i la naturalesa del Matarranya: les aigües, les plantes i els fruits, però sense oblidar l'erm, la terra aspra… I sovint parlant també de l'inexorable pas del temps.


El Trinquet és la col·lecció en llengua catalana de l'Institut d'Estudis Turolenses. La componen obres de creació literària (novel·la, teatre, poesia) d'autors de la província de Terol o vinculats a ella amb títols com a Menú: la cuina del cor, de Cesc Gil i Lombarte; Els aventuris del sastre Roc d'Arça, de Desideri Lombarte i Arrufat, Roda la mola. Poesia del Baix Aragó de llengua catalana dels orígens als nostres dies, edició a càrrec d'Artur Quintana i Font; Pasqual Andreu, el Florit, de José Miguel Gràcia Zapater i Fora de *temps, fora de lloc, de Marta Momblat Ribas.


 JULI MICOLAU I BURGÈS (LA FRESNEDA, TERUEL, 1971)

Va néixer en La Freixneda (Comarca del Matarranya) l'any 1971; treballa terres de cereal i olivar, i en el camp de les lletres.Aplec és el cinquè poemari de Juli Micolau després de Manoll (premi Guillem Nicolau, 1997); Esfera. Traspunt en la serena (premi Pedro Saputo de les Lletres Aragoneses en Llengua Catalana, 2001); D’un sol esclop (premi Guillem Nicolau, 2009) i Àtic antic (2014). Apareix en les antologies Memòria de la set (1992); Poetes de Frontera (2001); URC. Gent Terra Paraules. Literatura de la Franja (2001); 20 Poetes Aragonesos Exposats (2007); Lletres de casa (2009); Roda la mola (2010) i L’arbreda ebrenca (2010), entre altres obres.

Ha participat en les revesteixes Sorolla’t, Kalat-Zeyt, Butlletí del CESBA, L’Eixam, Plana Rasa, Descobrir Catalunya, L’*Arnerol, ARTeFACTE, La Vanguardia digital, Rolde, L'Alambí, VAIG VEURE Mostra Oberta de Poesia, Compromís i Cultura, La Veu del País Valencià, Crisi, Temps de Franja, Turolenses i Reduccions. Durant un període va fer incursions d'articulisme en el periòdic La Comarca d'Alcanyís. Ha realitzat traducció de poesia, novel·la i teatre.

 

10 €Consulta existències.Informació addicional
Autor Juli Micolau
Autor JULI MICOLAU BURGUÉS
Editorial IET
ISBN 978-84-17999-16-2
Any edició 2022


També et poden interessar…

© Camins Serret
Avd. hispanidad, 21
44580 Valderrobres
info@caminserret.com