Memòria i Novel·la Històrica, Història Medieval

La rosa entre els llops

Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica 2014

"Quan Pere el Gran va conquerir la Mediterrània i va desafiar el món"

 

El 1283 el món es mou a vint quilòmetres per hora, la velocitat mitjana d’un cavall. Aquesta realitat modela les distàncies i la percepció que els seus habitants tenen de l’espai. El món és immens: un viatger des de Barcelona triga cinc dies a arribar a Saragossa, vint fins a Santiago de Compostel·la. La geografia mana sobre l’home. Les muntanyes i els rius marquen els seus límits i, al costat del temps, emmotllen pobles, perfilen nacions i esbossen llengües.

La rosa entre els llops és una novel·la d’aventures on conflueixen monjos soldats de l’orde de Calatrava, almogàvers, senyors feudals, dones intrigants, amors robats… I, de rerefons, la història d’un continent en formació, víctima dels jocs i de les lluites de poder entre la noblesa, l’Església i el rei.

 

Sinopsi

Baix Aragó, 1283. En aquesta terra de frontera, dominada pels castells, els nobles i les ordes militars que lluiten per estendre el seu poder, la vida tranquil·la del jove pastor Joan del Mas es trenca tràgicament quan un mercenari al servei del senyor de Vall-de-roures l’intenta assassinar.

Acusat d’un crim que no ha comès, l’adolescent es veu obligat a fugir del seu petit món i s’embarca en un estrany viatge durant el qual el seu drama personal s’entrellaçarà amb una de les grans epopeies de la història medieval catalana i europea, protagonitzada pel qui es va convertir en el gran rei de la Mediterrània, Pere el Gran.

 

XVIII Premi Nèstor Luján

 

El Premi Nèstor Luján de novel·la històrica, convocat per Columna Edicions, acull les novel·les originals i inèdites escrites en català basades en fets o circumstàncies històrics. La dotació del premi és de 6.000 €.

El Premi Nèstor Luján vol potenciar el gènere de la narrativa històrica en llengua catalana, i acumula en el seu catàleg llibres com Conspiració a Tarraco (2013); de Jordi Solé, Bon cop de falç (2011), d’Andreu González i Ramon Gasch; La princesa de Jade, de Coia Valls; Rere els murs, de Núria Esponellà; i La venjança del bandoler, de Martí Gironell (2008), entre altres.

Enguany, el jurat, compost per Tin Luján, Jaume Sobrequés, Vicent Sanchis, Maria Carme Roca i Ester Pujol, va decidir atorgar-lo a la novel·la La rosa entre els llocs, de l’escriptor Joaquim Molina.

20 €Consulta existències.Informació addicional
Autor Joaquim Molina
Autor Joaquim Molina
Editorial Columna
ISBN 9788466418973
Any edició 2014


També et poden interessar…

© Camins Serret
Avd. hispanidad, 21
44580 Valderrobres
info@caminserret.com