Novel·la

Fes Bondat

El misteri, el romanticisme, una alliberadora de bonsais, un vell col·leccionista, la incomunicació urbana i les llegendes d'un poble ancorat en el passat entre fades i encantades es barregen en aquesta captivadora novel·la amb el dolor que causen les herències no desitjades i els silencis que els pares transmeten als seus fills.


Existeixen les fades? Les seves passions són com les nostres o són com els àngels, sense sexe? 

Un joc d'identitats fantàstiques que s'ha de resoldre a la vida real, indagacions que fan mal i una protagonista fascinant que travessarà amb el lector una història que commou i esglaia de principi a fi.

«Si vas tenir una infància especial... No t'agradaria saber com seràs de gran?»

«Alimenta la màgia i ella et alimentarà a tu»


Argument

Al començament dels 70, Vitalia, una nena amb experiències psíquiques alterades procedent d'Algaida, és abandonada per la seva mare en un hospici, un infern replet de visions i miracles. L'única cosa que la seva mare li regala abans de deixar-la aquí dins entre estranyes és «sigues bona».

Després de deu erràtics anys d'aïllament, amb la majoria d'edat, iniciarà una treva amb el seu passat, trufada de pors i sexe promiscu, i fuig a Barcelona. Aquí s'adapta a la urgència cosmopolita de les passions mundanes, solitària i fascinant per a tots per la llum que emana però incomprensible pels seus silencis.

Estudia Belles arts, però es conforma amb una ocupació en una oficina d'objectes perduts en la qual se sent fora de perill. Ha arribat a la conclusió que pot ser bona perquè ja sap que no ho és.

Fins que una sèrie de successos, algunes morts inexplicables i una recerca imprevista li mostraran el camí pendent dels seus avantpassats i la submergiran en una apassionada història d'amor amb Ran, el seu primer amor veritable i l'home equivocat, un atractiu marxant d'art que l'ha estat seguint i que en els mesos següents es convertirà en la seva obsessió.

Vitalia, l'adolescent promíscua, evoluciona en l'esgarrifosa cerca de la seva pròpia màgia. Rebrà, sense proposar-li-ho i entre personatges ben definits, que evolucionen i avancen en les seves relacions amb ella al ritme que marca la recerca, cartes, suïcidis, abusos, una realitat que al seu torn té molt de ficció, dibuixos i confidències de 1890 que viatgen de Mallorca a Barcelona cent anys després de… La narració recorre quatre dècades de la vida de Vitalia i 100 anys de secrets familiars i el que descobrirem ocult en els marges d'aquests anys no deixarà indiferent a cap lector.

Una novel·la que surt a la llum després dels excessos de la foscor

Sobre aquest treball literari, Roser Amills assenyala «El 2 de febrer es van complir sis anys de la mort del meu avi Miquel Bibiloni Sastre. Li vaig portar una màquina d'escriure groga al cementiri en comptes de flors, ell escrivia guions de cinema. I els vaig prometre, a ell i a la meva àvia Catalina Pou Barceló, aquesta novel·la que acabo de publicar. He trigat, però aviat arribarà un exemplar a Mallorca per a la meva avieta. Hi ha un altre que l'hi haig de portar un dia a Miquel.»

«He trigat trenta anys a escriure aquesta novel·la. Va començar a gestar-se al meu poble natal quan la meva àvia m'explicava les desventures i miracles dels éssers que no es veuen però que segons expliquen mouen les nostres destinacions, esquitxant aquests relats amb peripècies familiars i aquests silencis de quant ella mateixa no s'atrevia a explicar. A partir d'aquí, els vaig haver d'investigar pel meu compte.»

Roser Amills (Algaida, Mallorca, 1974) és escriptora i periodista, Micròfon d'Informadors 2014 de la APEI-PRTVI. Viu immersa en dos mons: la veloç actualitat (treballa habitualment en TVE La 2, Catalunya Ràdio i La Vanguardia online) i la seva precoç vocació, l'escriptura. Va despuntar als 19 anys amb el premiat poemari Un solament, per favor” (Calambur Ed. 1997), 1er Premio Universitat Menéndez Pelayo de Madrid, i entre altres premis literaris ha estat guardonada amb La Llança de Sant Jordi 2011 i La Llança de Sant Jordi 2012 d'Òmnium Cultural. Ha publicat 17 llibres i ha estat traduïda al francès, rus, portuguès i alemany.

http://roseramills.com/2014/03/el-7-set-roser-amills-publica-su-novela-se-buena-fes-bondat.html

10 €Consulta existències.Informació addicional
Autor Autors del Matarranya literari
Autor Roser Amills
Editorial QUINPARELL SCP
ISBN 9781497334359
Any edició 2014


També et poden interessar…

© Camins Serret
Avd. hispanidad, 21
44580 Valderrobres
info@caminserret.com